Runderentrecote met chimichurri

Voedingswaarde per persoon
kcal (kj) 545 (2272), eiwit 50 g, vet 35 g, koolhydraten 6 g.
Ingrediënten
4 entrecotes (800 g totaal)
Vraag de Keurslager naar met vet
dooraderde; dat geeft meer smaak.
2 rode uien
4 teentjes knoflook
2 tomaten
2 groene Spaanse pepers
1 bosje peterselie
2½ dl extra vergine olijfolie
1½ dl witte azijn

Keukengerei
afgesloten aardewerken, porseleinen of glazen pot grill
vleesthermometer (verkrijgbaar bij de Keurslager)
Bereiding
Pel de uien en de knoflook en snijd ze fijn. Was de tomaten en verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de Spaanse pepers. Snijd nu de tomaten en pepers fijn. Was de peterselie, snijd de stengels er af en snijd het blad fijn.
Meng alle ingrediënten door elkaar en doe het samen met de olie en azijn in een afsluitbare aardewerken, porseleinen of glazen pot. Laat de pot met inhoud ongeveer 24 uur op kamertemperatuur staan. Laat het vlees minimaal een half uur buiten de koeling op temperatuur komen.
Smeer niet de plaat in met olie maar alleen het vlees een beetje. Verwarm de grill echt goed voor (hij mag walmen) en gril het vlees goed aan beide zijden.
Zet het vuur lager en laat het vlees op de gewenste gaarheid komen, draai het regelmatig en bestrooi het tussen door met veel peper en wat zout. Het best kun je een goede vleesthermometer gebrui ken. Deze verkoopt de Keurslager. Is het rundvlees 50 °C van binnen, dan is het mooi rosé. Laat het vlees nog zeker 8 minuten op een warme plaats rusten en serveer het vlees dan met de salsa en eventueel wat frietjes.     

 

Bron :Keurslager Karbinder Venlo

Rundentrecote met chimichurri vierkant